>>>   Över 100.000 Nöjda Kunder   |   Fri Frakt över 2000:-  |   Leverans 4-7 dagar   |   30 dagars öppet köp   <<<

>>>   Över 100.000 Nöjda Kunder   |   Fri Frakt över 2000:-  |   Leverans 4-7 dagar   |   30 dagars öppet köp   <<<

>>> 300.000 produkter till konkurrenskraftiga priser! <<<

Digital-Tv box

För att kunna ta emot digital-tv via marknätet eller via parabol måste man ha en digital-tv box. Digital-tv boxens uppgift är att omvandla signalen till en bild som sedan visas på TV:n På nyare tv apparater sitter oftast digital-tv mottagaren inbyggd och ingen extern box behövs. Om mottagaren sitter inbyggd i tv:n behöver man oftast komplettera med en CA-modul för att låsa upp tv kanalerna som inte ingår i det fria utbudet hos operatören. Under hösten 2021 kommer alla som ha sin tv sändning via maknätet idag och har äldre digtal-tv boxar / mottagare som inte klarar MPEG4 att behöva byta ut sin digital-tv box mot en som klarar den nya tekniken.

Läs mer
Antal produkter: 99

Varumärken

Kategorier

Pris

Sortering

Vilket digital-tv box behöver jag för att ta emot markbundna sändningar ?

För att ta emot markbundna sändningar behöver man idag en tv med inbyggd mottagare eller en extern DVB-T2-mottagare som klarar MPGE4. Har du en äldre tv med bara scart ingång och du vill behålla din tv ett tag till behöver du komplettera med en ny digital-tv box som klarar DVB-T2 och MPGE4.

Digital-TV-mottagare med DVB-T2 MPEG-4 för marknätet

Detta är den tredje generationens mottagare. Den äldre tekniken DVB-T har funnits sedan mitten av 90-talet. DVB-T2 aviserades 2009 och började användas drygt ett år senare. Till den svenska marknaden kom de första DVB-T2 kompatibla digital-tv mottagarna under 2010. Under hösten 2021 släks den gamla sändningstekninken helt och går över till DVB-T2 MPGE4. Alla som vill se HD-program behöver därför ­skaffa en ny TV med en sådan mottagare ­inbyggd eller komplettera med en DVB-T2 digital-tv box. Vill du även kunna se de låsta HD-prorammen måste din tv även vara utrustad med CI+-gränssnittet.

Behöver jag byta tv-antenn för att se digital tv ?

I stora delar av landet behövs en VHF-antenn för att kunna ta emot HD-programmen i mux 7. HD-programmen i mux 6 går att ta emot med den vanliga UHF-antennen över hela Sverige. Har du dålig mottagning rekomenderas att se över antennen samt antenkabeln ner till digital-tv boxen.

Läs mer

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter

Handla

Information

SvenskaEnglishDeutschSuomiNorskDanskNederlands

Moms visas: